Tips voor de omgeving

Uiteraard kunt u in onze omgeving heerlijk wandelen en fietsen. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes in de nabijheid, o.a. knooppuntenroute, het klompenpad en het Pieterpad, Bij ons toeristisch informatiecentrum in Tolkamer zijn er diverse routes te koop. Vanuit de B&B ben je zo in het Montferland met zijn mooie bossen. Met het fietsveer bij Tolkamer/Pannerden ga je naar Millingen vlakbij Nijmegen. De Gelderse Poort loopt daar verder. In de informatiemap zijn er ook een aantal beschikbaar. Ook kun je via een app een wandelroute volgen: de AbelLife app. http://www.abellife.nl/nl/product/Gelderland/Fietsen-in-Gelderland/Montferland-Routes-vol-cultuurhistorie

Langs de Rijn in Tolkamer vind je diverse eetgelegenheden op fietsafstand: Villa Copera, Kade 5 en Kade 7, nieuw is de Commies, Taveerne de Bijland, Four Lounge & Leisure aan de jachthaven en de Swaenebloem. In Herwen op zo’n 5 kilometer afstand is het biologisch restaurant de Heerlijkheid te vinden. Ook langs de Rijn maar dan aan de andere kant in Doornenburg (met het pontje bereikbaar via Pannerden) ligt de met een Michelin ster bekroonde Rijnzicht. Een zeer bijzonder restaurant in onze omgeving. In Zevenaar kun je heel fijn lunchen of dineren met lokale producten bij het Eet-lokaal naast het landgoed van de Jonkheer. En net over de grens (4 kilometer van ons) tref je in Elten ook verschillende typisch Duitse restaurants. De Ratsstuben net achter de kerk in Elten is een zeer gezellig restaurant met uitgebreid menu en geweldig Duits en zelfs Iers bier van het vat. Verder vind je hier het Wirtshaus, het Posthuis, restaurant Wanders, Sugo en Berliner Hof. In Millingen, te bereiken via het voetveer bij Tolkamer, ligt de Millinger Theetuin, een oase in het natuurgebied. Bierliefhebbers kunnen in Zevenaar terecht bij de Stadsbrouwerij en Proeflokaal Wittenburg waar Jonkheer bier wordt gebrouwen.

Kastelen kun je vinden in Doornenburg en in ’s Heerenberg. Deze zijn ook geopend voor het publiek. In Doornenburg is ook Fort Pannerden te vinden waar je makkelijk een hele dag kunt rondbrengen en voor het hele gezin geschikt is.

Vraag ons naar tips of eventuele reserveringen bij de bovengenoemde restaurants.

 

 

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close